ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

Депутати повинні ухвалити закон про держслужбу і позбавити мандата Мартиненка

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

Головним законопроектом порядку денного є нова редакція закону "Про державну службу" (законопроект №2490 у другому читанні). Документ передбачає, зокрема, конкурсний відбір держслужбовців, заборону топ-чиновникам бути членами політичних партій, призначення їх на певний термін, введення інституту державних секретарів.

Крім того, очікується, що в четвер парламент розгляне заяву про відмову від депутатських повноважень Миколи Мартиненка.

Також у другому читанні заплановано розглянути законопроект №2984 про надання органам місцевого самоврядування повноважень з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб.

У другому читанні депутати мають розглянути законопроекти №2392-2393а про звільнення від оподаткування митними платежами необхідної для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації техніки, №2090а про заборону в умовах особливого періоду, введення надзвичайного стану і в період проведення антитерористичної операції укладення компенсаційних договорів на імпорт оборонної продукції, робіт і послуг, №2847 про спрощення порядку отримання українського громадянства іноземцям чи особам без громадянства, які проходять військову службу за контрактом у Збройних силах України, скоротивши для них необхідний термін безперервного проживання в Україні з 5 до 3 років, №2254 про встановлення можливості патронатного виховання для дітей із зони проведення АТО.

До порядку денного також знову включено для розгляду в першому читанні законопроект №3224, необхідний для виконання плану щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, про ID-картки, які підтверджують громадянство, особистість або спеціальний статус.

Загалом у порядку денному на четвер понад 50 законопроектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram