ГоловнаПолітика

Резніченко: перший реєстр демобілізованих бійців АТО створюють у Дніпропетровській області

Звернення військових будуть офіційно реєструвати.

Резніченко: перший реєстр демобілізованих бійців АТО створюють у Дніпропетровській області
Фото: Макс Требухов

Першу в Україні базу даних з повною інформацією про демобілізованих вояків створює Центр допомоги учасникам АТО та їхнім сім'ям при Дніпропетровській облдержадміністрації. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, пише РБК-Україна.

Як наголошено, в базі даних - докладна інформація про кожного воїна: ПІБ, адреса, контактний телефон, склад сім'ї, де і коли проходив службу і так далі. Також є окрема вкладка "звернення", де вказано дату звернення вояка в Центр допомоги, реєстраційний номер, статус проблеми - вирішено чи ні.

"Дніпропетровщина першою створює таку базу, - зазначив Валентин Резніченко. - Вона допоможе нам не проґавити жодної проблеми воїнів. Ми вносимо в базу інформацію про те, з якими питаннями звернувся атошник і які з них уже вирішено. Понад те: ми знаємо, наприклад, що воїн має право отримати пільги, навіть якщо він про них не просив. Тому можемо працювати на випередження і по-справжньому допомагати нашим захисникам".

У базі даних вже є інформація про 2,4 тисячі воїнів АТО. База постійно поповнюється, оскільки щодня в Центр допомоги звертаються від 50 до 100 демобілізованих бійців. За минулий тиждень їх було понад 200. Щоб заповнювати реєстр було зручніше, Центр підготував спеціальні анкети для атошників. Усього в Дніпропетровській області зараз 8 817 демобілізованих.

Зазначимо, Дніпропетровська область ще влітку першою в Україні відкрила Центр допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей. Сьогодні його представництва є в усіх 22 районах області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram