ГоловнаПолітика

Кандидат на посаду члена АКБ Чумак відзвітував про своє майно

Віктор Чумак розповів, звідки в нього будинок

Кандидат на посаду члена АКБ Чумак відзвітував про своє майно
Фото: 2000.ua

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Віктор Чумак, який є кандидатом у члени Нацагентства з питань запобігання корупції відзвітував про своє майно напередодні можливого засідання комісії.

На своїй сторінці у Фейсбуку він опублікував договір купівлі-продажу землі, техпаспорт і фотографії будинку, в якому він проживає.

За словами Чумака, земельну ділянку він придбав разом зі своїми друзями, які передумали там будувати будинки і передали землю йому. Однак, за словами депутата, процес розподілу та оформлення "затягнувся з об'єктивних причин".

"У декларації за 2014 рік, яка заповнювалася вже цього року, площу будинку я писав вже не з проекту, а за словами представника фірми, яка в цей час готувала технічний паспорт будинку, провівши необхідні обміри. Як виявилося, я трохи помилився: в декларації я вказав, що будинок разом з гаражем займають площу близько 200 кв. м, насправді за техпаспортом, який мені вже пізніше видали, там небагато, але дуже незначно, менше", - додав він.

Стосовно оподаткування, за словами Чумака, в 2013 році податок на будинок не сплачувався взагалі.

"У 2014 році власники будинків площею до 250 кв. м звільнялися від сплати податку, тому я податок не платив. У 2015 році я податок плачу, як і всі ті, хто має будинки більш ніж 120 кв. м", - додав він.

Нагадаємо, Чумак претендує на посаду члена Нацагентства з питань запобігання корупції в Кабміні, головною функцією якого є перевірка декларації про доходи українських чиновників.

При цьому в декларації про доходи самого Чумака виявили розбіжності в деяких даних. Повідомлялося, що Чумак приховує факт дарування йому землі й будинку в серпні 2014 року, а також реальну площу свого будинку. Крім того, журналісти виявили зв'язок Чумака з великою корпорацією "Ай Пі Ем Груп", що займається будівельними роботами та ліцензуванням будівельних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram