ГоловнаПолітика

У БПП обіцяють, що склад ЦВК поміняють протягом місяця

Тільки "Батьківщина" та "Самопоміч" подали свої кандидатури в члени ЦВК.

У БПП обіцяють, що склад ЦВК поміняють протягом місяця
Фото: Макс Требухов

Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявляє, що заміна членів Центральної виборчої комісії відбудеться протягом місяця.

Про це він сказав після засідання ради коаліції в четвер в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не впевнений, що буде досить складна процедура з формування ЦВК, що це буде вирішено наступного тижня, але думаю, що за місяць це питання буде реально вирішене", - сказав він

 Він зазначив, що питання щодо заміни членів Центрвиборчкому назріло, "проте вирішувати це питання, коли, по суті, розпочався виборчий процес, було неправильно. Зараз виборчий процес завершиться, цей склад Центральної виборчої комісії завершить виборчий процес, і далі ми підемо за процедурою призначення нового складу ЦВК", - сказав Кононенко.

Депутат також повідомив, що сьогодні на раді коаліції представник Президента України у Верховній Раді Степан Кубів повідомив, що тільки дві фракції: ВО "Батьківщина" та "Самопоміч" подали свої кандидатури в члени ЦВК.

За словами Кононеко, фракція "Блок Петра Порошенка" поки що з кандидатурами не визначилася і буде обговорювати це питання в понеділок на засіданні фракції.

Він також повідомив, що фракція "Народний фронт" наступного тижня теж буде визначатися з кандидатурами в члени Центрвиборчкому.

Нагадаємо, повноваження чинного складу ЦВК завершилися в червні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram