ГоловнаПолітика

"Діамантового прокурора" Корнійця після спроби арешту ушпиталено з гіпертонічним кризом

Суд втретє не зміг заарештувати Корнійця

"Діамантового прокурора" Корнійця після спроби арешту ушпиталено з гіпертонічним кризом
Александр Корниец

Подозреваемый в вымогательстве и взяточничестве бывший заместитель прокурора Киевской области Александр Корниец госпитализирован с гипертоническим кризом.

"Вчера меня пытались арестовать в третий раз. Я избежал этого, однако от ужасного произвола молодых следователей у меня случился гипертонический криз. Я в больнице", - сообщил он.

По его словам, врачи пытаются снять симптомы, а потом будут проводить лечение.

Раніше Корнієць оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення нижчого суду, який призначив йому запобіжний захід у вигляді застави більш ніж 3 млн гривень.

Нагадаємо, 6 липня у будівлі головного слідчого управління Генпрокуратури затримали першого заступника глави СУ ГПУ Володимир Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів.

Під час обшуків на робочих місцях і у приватних будинках правоохоронці виявили докази корупційної діяльності прокурорів. Так, під час обшуку у Шапакіна було знайдено $130 тис. у кабінеті; $30 тис. і €22 тис. у будинку; $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі; документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси. Під час обшуку у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами із загальною кількістю 65 каменів.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Шапакіна і Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс заставу відразу, Корнієць - лише 30 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram