ГоловнаПолітика

Турчинов про обшуки в українській бібліотеці в Москві: влада РФ копіює Гітлера

Голова РНБО вважає, що колесо історії зробило повний оберт.

Турчинов про обшуки в українській бібліотеці в Москві: влада РФ копіює Гітлера
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Обшуки в Бібліотеці української літератури в Москві та слідчі дії проти її директорки свідчать про панічний страх нинішньої російської влади перед Україною.

Про це написав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Найпоширенішою ілюстрацією часів існування нацистської Німеччини стали звалища вилучених книг у вогні, книг, які не вписувалися в їхню антилюдську ідеологію. Сьогодні колесо історії зробило черговий повний оберт - і в Москві заарештували директора Української бібліотеки. У бібліотеці вилучають книги про історію України й інформаційні матеріали про нашу державу", - написав Турчинов.

Голова РНБО порівняв поведінку російської влади з діями нацистського фюрера Адольфа Гітлера.

"Російський режим у всьому копіює Гітлера: починаючи з агресивних зазіхань на чужу територію, знищення будь-якого опозиційного опору й інакомислення всередині країни, з тотального промивання мізків мільйонам громадян і закінчуючи нищенням українських книг і будь-яких згадок про нашу національну ідентичність, нашу історію та викривленням будь-якої правдивої інформації про Україну", - написав Турчинов.

Нагадаємо, 28 жовтня російські силовики провели обшук у будівлі Бібліотеки української літератури в Москві. За даними ЗМІ, вони шукали там газети "Час Руху", які нібито містять "русофобську інформацію" і спотворюють історичні факти. Після проведених обшуків було затримано на 48 годин директорку бібліотеки Наталію Шаріну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram