ГоловнаПолітика

Кандидати на виборах на Донбасі повинні мати імунітет, - Олланд

Проведення виборів на Донбасі стане можливим після ухвалення відповідного законодавства.

Кандидати на виборах на Донбасі повинні мати імунітет, - Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд розраховує на проведення місцевих виборів в окупованих районах Донецької та Луганської областей після прийняття спеціального закону про вибори.

Про це він сказав на брифінгу за підсумками переговорів лідерів України, Росії, Франції та Німеччини в Парижі.

"Для того, щоб були проведені вибори, має бути ухвалено виборче законодавство. Спочатку його мають обговорити в рамках робочої групи. Як тільки воно буде прийняте, протягом 90 днів мають бути організовані вибори. Це те, чого ми хочемо", - заявив президент Франції.

Він також спрогнозував, що самопроголошені ДНР і ЛНР відмовляться від проведення "виборів" не за українським законодавством.

Також Олланд прогнозує прийняття закону про амністію щодо учасників подій на Донбасі. "Важливим питанням є амністія, яка має набути чинності в той день, коли будуть проводитися вибори. Імунітет слід надати усім кандидатам на виборчий період", - заявив президент.

Крім того, за словами Олланда, закон про особливий порядок окремих регіонів Донецької та Луганської областей повинен почати застосовуватися з початком виборів і набути чинності на постійній основі, коли ОБСЄ підтвердить, що виборчий процес буде проходити в неналежних умовах.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко вважає рішення провести місцеві вибори в окупованих районах Донбасу зривом "мінських домовленостей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram