ГоловнаПолітика

Контактна група в Мінську обговорить "вибори" бойовиків наприкінці вересня

Головні тези переговорів передадуть 2 жовтня на саміт "нормандської четвірки" в Париж.

Контактна група в Мінську обговорить "вибори" бойовиків наприкінці вересня
Роман Бессмертный
Фото: Макс Левин

Тристороння контактна група в Мінську 28-29 вересня буде обговорювати питання про наміри бойовиків провести незаконні вибори на окупованих територіях Донбасу.

Про це представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявив в ефірі "5 каналу" з Мінська.

"Після чергового обміну шпильками домовилися про те, що в п'ятницю на телемості Тристоронньої контактної групи це питання буде відновлено. Звідти піде сигнал про те, що в понеділок і у вівторок група повинна продовжити працювати і шукати відповідь на питання, пов'язані з модальністю виборів, з амністією, ну і власне - буде шукати відповідь на питання 18... Тепер вже з'явилася ще одна дата, яка звучить, - 21 лютого (йдеться про дати, в які бойовики мають намір провести незаконні вибори - ред.), як у цій ситуації діяти далі", - повідомив він.

Безсмертний також додав, що позиція обох сторін, і російської, і української, вже чітко сформована. "Це значить, що в понеділок-вівторок буде знайдено якісь думки, для того, щоб їх передати потім другого числа на саміт "нормандської четвірки" в Париж, або ці проблеми автоматично перенесуться в Париж для вирішення Нормандської четвірки ", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні Президент Петро Порошенко заявив, що проведення виборів на окупованих частинах Донбасу не відповідає стандартам ОБСЄ і напряму суперечить мінським угодам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram