ГоловнаПолітика

СБУ зауважила роботу російських спецслужб на книжковому форумі у Львові

Частину книжок під маркою одного з українських видавництв було надруковано в РФ.

СБУ зауважила роботу російських спецслужб на книжковому форумі у Львові
Фото: zn.ua

За фактом розповсюдження на Форумі видавців у Львові книжок антиукраїнського змісту, які надруковано під маркою харківського видавництва "Фоліо", порушено кримінальну справу. Матеріали цієї справи передано до СБУ Харківської області.

Про це повідомив начальник управління Служби безпеки у Львівській області Віктор Андрейчук під час наради у Львівській ОДА, пише ЛігаБізнефсІнформ.

"У цій справі не все так просто. Частину книжок під маркою українського видавництва було надруковано в Російській Федерації. Це спецоперація російських спецслужб", - цитує начальника управління СБУ прес-служба Львівської ОДА.

На думку Андрейчука, такі масштабні заходи, як Форум видавців, будуть використовуватися і надалі для дестабілізації ситуації в нашій країні.

"Ми повинні розуміти, що чим спокійніше буде на сході, тим голосніше буде на заході країни. Тобто коли менше будуть стріляти в Донецькій і Луганській областях, тоді буде збільшуватися ймовірність різного роду провокацій на західній Україні", - підсумував голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Нагадаємо, найбільший в Україні захід книжкового ринку - Форум видавців - відбувався у Львові з 9 по 13 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram