ГоловнаПолітика

МЗС обговорює два варіанти трибуналу щодо збитого "Боїнга"

Ідею створити суд в одній із зацікавлених країн забракували

МЗС обговорює два варіанти трибуналу щодо збитого "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ обговорює з іноземними партнерами України два варіанти створення трибуналу для розслідування катастрофи "Боїнга".

Про це під час звіту уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Окремо хочу зупинитися на трибуналі. Рейс MH17. Росія заблокувала правом вето створення цього міжнародного трибуналу, але завдяки зусиллям Міністерства закордонних справ розробляється варіант як створення міжнародного трибуналу на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй, так і підписання міждержавного договору про створення міжнародного трибуналу та притягнення до відповідальності тих осіб, які скоїли цей злочин проти людства", - заявив він.

Раніше називався ще один можливий варіант - організація процесу у національному суді однієї із зацікавлених країн. Яценюк таку можливість не назвав.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 року у Донецькій області. Україна, країни Заходу і США вважають, що літак збили проросійські бойовики з російського ЗРК "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram