ГоловнаПолітика

Наливайченко пригрозив прийти з "Альфою" у Генпрокуратуру

Глава СБУ звинуватив Даниленка у покриванні "БРСМ-Нафти"

Наливайченко пригрозив прийти з "Альфою" у Генпрокуратуру
Фото: Макс Требухов

Глава СБУ Валентин Наливайченко пригрозив прийти зі спецпризначенцями в Генеральну прокуратуру, щоб отримати дозвіл на затримання колишнього заступника генпрокуратури Анатолія Даниленка.

Про це він заявив журналістам у понеділок перед допитом у Генпрокуратурі у справі про "кришування" колишнім керівництвом ГПУ заправок "БРСМ-Нафта".

"Заступник генерального прокурора, який у жовтні "кришував" і фактично сприяв злочинній діяльності, є фігурантом цієї кримінальної справи. Я називаю це прізвище, це громадянин України, 1963 року народження, його прізвище Даниленко", - сказав Наливайченко.

"Ми вимагаємо рішучих дій, і завтра у цей час я знову буду тут. Я приїду разом зі спецпідрозділом "Альфа" для отримання дозволу на затримання та доставку на допит фігуранта справи", - додав він.

Глава СБУ також повідомив, що передасть слідчим всі матеріали, які свідчать про "кришування" і корупцію в ГПУ. За його словами, у цій схемі пов'язані і російські підприємства, зокрема Новокуйбишевський нафтохімічний завод, і офшорні структури.

Минулого тижня Наливайченко заявив, що СБУ порушила кримінальну справу проти одного з колишніх заступників генерального прокурора за отримання відкатів від керівництва нафтобази "БРСМ-Нафта". Ім'я підозрюваного офіційно не називалося, але після цього Наливайченко отримав повістку від слідчого Генеральної прокуратури, через яку нібито не зміг вилетіти до США.

Нагадаємо, Даниленко був заступником генерального прокурора з червня 2014-го по лютий 2015 року, він також паралельно обіймав посаду начальника головного управління кадрів та забезпечення діяльності органів прокуратури.

Торік журналісти провели розслідування, згідно з яким сім'я Анатолія Даниленка заволоділа 140 га у Київській області. Пізніше на сайті ГПУ з'явилася декларація Даниленка, у якій було зазначено, що Даниленко та його сім'я володіють десятьма квартирами і будинками загальною площею 1 150 квадратних метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram