ГоловнаПолітика

Інтерпол оголосив Княжицького в розшук, нардеп вважає справу проти нього замовною

Депутат підозрює свого колишнього бізнес-партнера Кагаловського.

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук за запитом Камбоджі депутата Верховної Ради Миколу Княжицького. Картка Княжицького з'явилася на сайті Інтерполу з позначкою, що його підозрюють у зґвалтуванні й розшукують правоохоронні органи Камбоджі.

При цьому сам нардеп назвав справу проти нього замовною. Як повідомляє прес-служба депутата, про оголошення в розшук він довідався 20 березня, після чого відправив запит у робочий апарат Укрбюро Інтерполу. Українське бюро надало таку відповідь:

Прес-служба народного депутата заявляє, що ця інформація є наклепницькою і сфальсифікованою, оскільки в день, коли нібито стався цей злочин, Княжицький перебував у Києві. Увечері з 8 на 9 вересня 2011 року, коли нібито сталося зґвалтування, Княжицький вів телепрограму "Вечір із Миколою Княжицьким". Гостями телепрограми були Левко Лук'яненко, Микола Томенко, Мрідула Гош та інші. Програму подивилося 1,5 млн осіб:

Різниця в часі між Києвом і Пномпенем становить 5 годин. Час перельоту - 12 годин, при цьому прямого сполучення між цими містами немає. За даними Прикордонної служби України, 8-9 вересня Княжицький перебував в Україні.

Депутат заявляє, що ініціатором фальшивого звинувачення є російський бізнесмен Костянтин Кагаловський, який протягом останніх місяців живе у Москві. Між Княжицьким і Кагаловським виник конфлікт після того, як останній хотів запросити ведучим програм ТВі російського пропагандиста, віце-президента компанії "Роснефть" Михайла Леонтьєва, якого в Україні оголошено персоною нон-грата. Леонтьєв, за його твердженням, є другом дитинства Кагаловського і його хрещеним батьком. Кагаловський неодноразово погрожував Княжицькому сфальсифікованим кримінальним переслідуванням у Камбоджі і його викраденням, стверджує прес-служба депутата. У Камбоджі, за даними місцевої преси, Кагаловського вважають одним з основних інвесторів:

Окрім того, Кагаловський перебуває у дружніх стосунках з прем'єр-міністром Камбоджі та віце-прем'єрами цієї країни, які на його запрошення і за його рахунок неодноразово прилітали до нього в Київ і в Лондон.

"Камбоджа звернулася в Інтерпол 11.03.2015 року. Дивним виглядає той факт, що заяву про злочин, який нібито було скоєно, подано через чотири роки. Це сталося відразу після того, як відбувся візит до Москви міністра закордонних справ Камбоджі, який допомагав організовувати Кагаловський", - наголошено в повідомленні.

Княжицький переконаний, що тиск і погрози на його адресу, а також спроби скомпрометувати його організували московські спецслужби через те, що він ініціював заборону російських пропагандистських телеканалів і серіалів, які порочать Україну й українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram