ГоловнаПолітика

Саакашвілі прокоментував запит Грузії на його екстрадицію

Екс-президент заявив, що Грузією править акціонер "Газпрому"

Саакашвілі прокоментував запит Грузії на його екстрадицію
Фото: batkivshchyna.com.ua

Колишній президент Грузії Михеїл Саакашвілі заявив, що запит прокуратури Грузії на його екстрадицію несерйозний.

"Це не варто сприймати серйозно. Грузією править зараз головний приватний акціонер "Газпрому", який одночасно контролює грузинський уряд, хоча він формально вже не є прем'єр-міністром. Я вважаю, що ця ситуація тимчасова, що ми всі залежимо від того, як буде ситуація розвиватися в Україні. У світі є дві прокуратури, які мають до мене абсолютно паралельні домагання - це російська і грузинська", - цитує Саакашвілі агентство РБК-Україна.

У свою чергу "Українські новини" наводять коментар заступника генерального прокурора Віталія Каська, який підтвердив отримання такого запиту, але спростував, що Україна відповіла на нього.

"Запит у стадії розгляду. Проводиться екстрадиційна перевірка. Ми не відмовляли в запиті про видачу і не задовольняли його", - пояснив він. Касько також не виключив, що запит про екстрадицію Саакашвілі може бути пов'язаний з політичними переслідуваннями.

Нагадаємо, сьогодні на сайті Генпрокуратури Грузії з'явилася заява, що в Україну було надіслано вимогу видати Саакашвілі і його соратника, колишнього прокурора Зураба Адеїшвілі і що Україна відповіла відмовою.

Саакашвілі 13 лютого призначили керівником Дорадчої міжнародної ради реформ при Президентові України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram