ГоловнаПолітика

Ляшко відмовився перепросити Гонтареву за хамську поведінку

Лідер Радикальної партії не вважає ганебним ображати жінок

Ляшко відмовився перепросити Гонтареву за хамську поведінку
Фото: EPA/UPG

На засіданні Нацради реформ у вівторок стався інцидент, через який голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко завчасно пішов з Адміністрації Президента.

Як повідомляють "Українські новини" з посиланням на свідка інциденту, на засіданні ради Порошенко звернувся до Ляшка із закликом перепросити голову НБУ за грубу поведінку під час її виступу в Раді, назвавши її хамською. Однак депутат відмовився це робити і залишив засідання Нацради. "У зв'язку з цим Президент взяв ініціативу на себе і попросив пробачення у голови Нацбанку за хамську поведінку Ляшка", - розповіло джерело. Журналісти, які очікують результатів засідання, бачили, як Ляшко спішно покинув будівлю Адміністрації Президента.

Це підтверджує і сам Ляшко у фейсбуці.

"Щойно через неприйнятну вимогу Президента Порошенка вимушений був достроково залишити засідання Національної Ради реформ. Коли я намагався озвучити питання про необхідність державної підтримки військової освіти, Президент Порошенко зажадав від мене вибачитися перед головою Нацбанку Гонтаревою. Я спитав Президента: за що? Він відповів: за свої дії проти неї у Верховній Раді. Я пам'ятаю одну свою дію - це вимогу відправити Гонтарєву у відставку за спекуляції на валютному ринку, знецінення заощаджень і доходів мільйонів українських громадян. Тому я відмовився вибачатися перед Гонтаревою, сказав Президенту, що вважаю її призначення його великою кадровою помилкою, яка дорого коштує Україні і наполягаю на відставці Гонтаревої з посади голови Нацбанку. Після цього я вимушений був залишити засідання", - заявив він.

Нагадаємо, що Ляшко неодноразово на засіданнях парламенту в обличчя і позаочі ображав Гонтареву, називаючи її дурепою і паразиткою, а коли вона прийшла виступити перед депутатами, обсипав її "доларами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram