ГоловнаПолітика

Тимошенко забракувала урядові реформи для села

Лідер "Батьківщини" побоюється зникнення сільської інфраструктури

Тимошенко забракувала урядові реформи для села
Фото: batkivshchyna.com.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко виступила проти запропонованої урядом адміністративно-територіальної реформи України.

Про це вона сказала на зустрічі з громадськими організаціями на Львівщині, повідомила прес-служба партії.

"Ми стоїмо на тому, що адміністративна територіальна реформа, вкрай необхідна Україні, не може бути проведена в такому форматі, коли село практично вб'ють. Із 10 тисяч 279 сільських та селищних громад за тою реформою, яка зараз пропонується, залишиться всього 400, і це означає, що руйнується вся інфраструктура наших сіл. Це медична інфраструктура, освітня інфраструктура. Села просто втратять основу і базу для свого життя", - вважає Тимошенко.

"Адміністративно-територіальна реформа потрібна, але не така бездумна, яку зараз запланували і хочуть провести в новому парламенті", - додала вона.

Крім того, на думку Тимошенко, розвитку українського села загрожують інші законодавчі ініціативи влади. "Ці закони роблять три речі: сільськогосподарську землю - товаром, оподаткування - звичайним, а не пільговим для всіх фермерських та сільськогосподарських підприємств. І третє - це адмінреформа, яка практично знищує село і робить якісь мегаміста, які житимуть як місто, а не як село. Тому ризик надзвичайно високий", - переконана лідер "Батьківщини".

За результатами зустрічі партія "Батьківщина" та голови сільських і селищних рад разом із громадськими організаціями підписали угоду про взаємодію, яка передбачає консолідацію зусиль у проведенні земельної, адміністративно-територіальної, податкової та бюджетної реформ, спрямованих на розвиток українського села.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram