ГоловнаПолітика

Українських сепаратистів сміливо можна назвати терористами, - Резніков

Секретар Київради виступив на сесії Конгресу РЄ

Українських сепаратистів сміливо можна назвати терористами, - Резніков
Фото: Макс Левин

В Україні немає і ніколи не було сепаратизму. Його штучно створила Росія, щоб "виправдати свої середньовічні бажання приєднати суміжні території".

Про це, виступаючи на 27 сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Європи Ради Європи, заявив секретар Київради Олексій Рєзніков.

"План у Кремля був простий: українські сепаратисти проводять через референдуми незалежність їхніх регіонів, а потім приєднуються до Росії. І тоді путінську "історичну місію збирання російських земель" можна було б вважати завершеною. Однак у цьому плані був один недолік - в Україні не було сепаратистів. Тому Кремль створив їх штучно", - зазначив Рєзніков.

За його словами, зародження так званих сепаратистських настроїв почалося з появи "зелених чоловічків" у Криму.

"Про який сепаратизм можна говорити, якщо лідери сепаратистів - громадяни Росії? Їхня ідеологія - російська. Їхня зброя - російська. Я сумніваюся, що ми можемо назвати це "сепаратизмом" у традиційному сенсі слова. Це агресія. Це тероризм. Ми не називаємо це "сепаратизмом". Ми називаємо це "гібридної війною", неоголошеної війною", - додав Резніков.

При цьому він зазначив, що така війна є найскладнішою за останні десятиліття і закликав країни ЄС допомогти Україні у протистоянні зовнішньому агресору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram