ГоловнаПолітика

Тимошенко розповіла, що льотчиця Савченко сама захотіла в "Батьківщину"

"Батьківщина" запропонує делегувати льотчицю в ПАРЄ

Тимошенко розповіла, що льотчиця Савченко сама захотіла в "Батьківщину"
Фото: facebook.com/YuliaTymoshenko

Партія "ВО "Батьківщина" має намір запропонувати Верховній Раді 8 скликання делегувати ув'язнену в Росії українську льотчицю Надію Савченко в Парламентську асамблею Ради Європи.

Про це в ефірі "Першого національного" сказала лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Після обрання нового парламенту ми приймемо рішення як фракція від українського парламенту, від нашої політичної сили вона (Савченко) буде делегована в ПАРЄ. І хочу сказати, що і президент ПАРЄ, і пан Ягланд, ми поговорили про те, що вони починають свою власну роботу, непублічну, над її звільненням", - сказала вона.

За словами Тимошенко, зазначене питання було першим у порядку денному її візиту до Європи.

Окрім того, Тимошенко додала, що рішення вступити в "Батьківщину" виходило від неї, від Савченко. "Вона написала нам листа, вона вибрала нас. Вона написала заяву про вступ до партії", - наголосила Тимошенко.

Вона також зазначила, що питання звільнення Савченко і стало причиною того, що український офіцер стала першим номером у списку "Батьківщини".

Нагадаємо, Надія Савченко, Юлія Тимошенко, депутат Київської міськради Ігор Луценко, голова фракції "Батьківщина" в парламенті Сергій Соболєв, громадський діяч Алена Шкрум очолили виборчий список "Батьківщини" на позачергових виборах Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram