ГоловнаПолітика

США вимагають від Росії припинити атаки і вивести війська з України

Російські війська досі залишаються на території України, а російсько-український кордон не захищений

США вимагають від Росії припинити атаки і вивести війська з України

Офіційний Вашингтон висловив стурбованість у зв'язку з ігноруванням з боку Росії та проросійських сепаратистів домовленостей Мінської мирної угоди і закликав їх негайно припинити атаки на позиції українських сил АТО.

На цьому наголосила у вівторок на брифінгу у Вашингтоні представник Державного департаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Ми дуже стурбовані зростанням інтенсивності насильства на сході України. Російські війська і озброєння досі залишаються на території України, і російсько-український кордон досі не захищений", - наголосила представник держдепу.

Вона підкреслила, що з моменту досягнення режиму припинення вогню 5 вересня атаки на українські позиції не слабшають, зокрема в районі Донецького аеропорту і міста Попасна Луганської області. "Убито і поранено багатьох українських військовослужбовців і цивільних, знищено важливі об'єкти інфраструктури", - констатувала представник зовнішньополітичного відомства США.

У зв'язку з цим США закликають Росію і сепаратистів, яких вона підтримує, негайно припинити ці атаки. "Ми також закликаємо Росію відвести всі її війська і озброєння з території України", - додала Псакі.

Представник держдепартаменту також згадала про спостерігачів ОБСЄ, які намагаються допомогти у виконанні Мінської угоди від 5 вересня і меморандуму, підписаного сторонами в ніч на 20 вересня. "Росія повинна дозволити їм виконати цю роботу", - підкреслила вона.

Представник Державного департаменту США підкреслила, що Україна "продовжує виконувати угоду про припинення вогню і дотримується мирного вирішення конфлікту". Тому зараз, акцентувала вона, час для російської влади і сепаратистів, яких вона підтримує, "негайно виконати зобов'язання" відповідно до угод, досягнутих у Мінську.

Раніше в НАТО повідомили, що на території України досі перебувають "сотні" російських військових, у тому числі і спецпризначенці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram