ГоловнаПолітика

Суд знову відклав справу комроти "Беркута", підозрюваного в розстрілі Майдану

Дмитро Садовник не з'явився на засідання суду

Апеляційний суд Києва другий день поспіль не зміг розглянути апеляцію на звільнення з-під варти командира роти "Беркута" Дмитра Садовника, якого підозрюють у розстрілах на Майдані, оскільки той не з'явився на засідання.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

За словами адвоката від безкоштовної правової допомоги Ігоря Світличного, Садовник нібито перебуває в лікарні, в "мікрохірургії кисті". При цьому в довідці з лікарні не вказано, що йому роблять операцію (що могло б завадити йому з'явитися в суд). Варто зазначити, що безкоштовний адвокат у Садовника з'явився після того, як учора його колишній адвокат не прийшов на засідання, чим його і зірвав.

Обвинувач у справі заявив, що заарештувати Садовника можна було б і в лікарні, якби суд вирішив змінити запобіжний захід.

Наступне засідання призначено на 1 жовтня, воно має розпочатися о 14:00.

Нагадаємо, у квітні Садовника заарештували за підозрою у розстрілі. Але 19 вересня, після того як Генпрокуратура відзвітувала про завершення розслідування справи про розстріли на Майдані проти нього і ще двох "беркутівців", суд несподівано ухвалив рішення звільнити Садовника з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram