ГоловнаСуспільствоПодії

Суд звільнив комроти "Беркута", підозрюваного у розстрілі Євромайдану

Генпрокуратура має намір оскаржувати рішення суду

Суд звільнив комроти "Беркута", підозрюваного у розстрілі Євромайдану
архив
Фото: EPA/UPG

Печерський райсуд Києва звільнив з-під варти командира роти спецпризначення "Беркута", якого підозрюють у вбивстві євромайданівців на вулиці Інститутській.

Про це 19 вересня повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Підставою для звільнення стала наявність у підозрюваного в скоєнні особливо тяжких злочинів дружини, трьох дітей і квартири в місті Києві, а також його позитивної репутації. На думку суду, ці обставини є гарантією того, що підозрюваний не ухилятиметься від кримінальної відповідальності.

"Генпрокуратура України обурена таким рішенням і розцінює позицію Печерського районного суду як таку, що сприятиме ухиленню від відповідальності підозрюваного у злочинах, за які передбачено покарання від 10 років до довічного позбавлення волі. З огляду на це, було підготовлено апеляційну скаргу на зазначене рішення", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура закінчила досудове розслідування і почала ознайомлення потерпілих з матеріалами кримінального провадження стосовно командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУ МВС України в місті Києві та двох його підлеглих, які спільно з іншими правоохоронцями вранці 20 лютого 2014 року, виконуючи злочинний наказ колишніх керівників, неправомірно застосували вогнепальну зброю і скоїли вбивство 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській в Києві.

У зв'язку із закінченням терміну утримання під вартою підозрюваних слідчий звернувся до Печерського районного суду з клопотаннями про продовження терміну утримання під вартою, враховуючи об'єктивні ризики можливості їх ухилення від слідства і суду.

результаті слідчий суддя, задовольнивши клопотання про продовження терміну утримання під вартою двом підозрюваним, звільнив з-під варти їхнього командира, який згідно з отриманими слідством даними керував розстрілом "майданівців".

Наразі Генпрокуратура продовжує ознайомлення підозрюваних з матеріалами провадження для направлення обвинувального акта до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram