ГоловнаПолітика

Чиновники намагаються внести в оборонне замовлення феєрверки, - Тимчук

Підполковник розкритикував Міністерство оборони

Чиновники намагаються внести в оборонне замовлення феєрверки, - Тимчук
Фото: zik.ua

Міністерство оборони записує в державне оборонне замовлення України салюти і борги міністрів часів Віктора Януковича.

Про це написав координатор військової ради партії "Народний фронт", підполковник запасу Дмитро Тимчук на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Як відомо, на рахунках Міноборони скупчилися мільярди бюджетних коштів, які військові чиновники чомусь не поспішають реалізовувати. Що в умовах бойових дій на Донбасі і кричущій ситуації із забезпеченням українських військ найнеобхіднішими ресурсами викликає, щонайменше, здивування", - зазначив він.

Тимчук повідомив, що, починаючи з травня 2014 року, військове керівництво посилено намагалося проштовхнути державне оборонне замовлення, навіть поверхневий аналіз якого дивує.

"У ньому, наприклад, значилися заряди для салютних установок (простіше кажучи, феєрверки на випадок святкових заходів); погашення заборгованостей, що виникли при міністрах оборони Януковича (начебто не можна "заморозити" ці борги, зважаючи на фактично стан війни); фінансування навіть не створення перспективних зразків озброєнь, а тільки технічного завдання на них (саму зброю планувалося отримати на озброєння до 2020 року)", - зазначив підполковник.

"Але хіба вони можуть бути пріоритетом, коли військам уже сьогодні (точніше, вже вчора) життєво потрібні бронежилети, бронетехніка, засоби зв'язку і т.д.", - додав він.

За його словами, під тиском уряду Міноборони вже кілька разів переробляло список державного оборонного замовлення, але "актуальні" статті пропихають щоразу. "Навіщо? Варто запитати у військових чиновників. Може, це заодно прояснить ситуацію, через що зараз Міноборони не поспішає реалізовувати додаткові кошти на армію, що виділяються урядом", - підсумував Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram