ГоловнаПолітика

За час АТО загинуло близько 2 тисяч українських військових, - заступник голови Дніпропетровської ОДА

Близько 500 загиблих бійців не вдалося забрати з поля бою

За час АТО загинуло близько 2 тисяч українських військових, - заступник голови Дніпропетровської ОДА
Архив
Фото: Макс Левин

Кількість загиблих бійців під час проведення антитерористичної операції в східних областях України становить близько 2 тисяч осіб. Про це заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник заявив на Першому національному, передає "Радіо Свобода".

Однак, за словами Олійника, не всіх загиблих бійців вдалося забрати з поля бою.

"На жаль, ми думаємо, що там знаходиться близько 400, можливо, 500 тіл. Велика частина цих тіл не упізнана, і швидше за все, будуть проблеми з упізнанням, оскільки багато хто з них в результаті страшного озброєння, яке там застосовується, вже не підлягає упізнанню", - розповів Олійник.

Він зазначив, що в цю кількість входять загиблі військові, а також бійці добровольчих батальйонів і спецбатальйонів міліції.

За даними РНБО, за станом на 12 вересня загинули 873 військовослужбовці.

Нагадаємо, уповноважений президента України з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що у списках полонених і зниклих безвісти залишаються 2,4 тисячі військових і цивільних осіб.

8 вересня новообраний верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Зейд аль-Хусейн заявив, що від середини квітня цього року на Донбасі загинули щонайменше 3000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram