ГоловнаПолітика

У Донецьку вибухнули склади заводу "Укроборонпрому" (оновлено)

Над містом піднявся величезний стовп диму і вогню

У Донецьку зараз ситуація стабільно напружена, в місті періодично лунають поодинокі залпи з великокаліберної зброї. Про це повідомили в прес-службі Донецької міської ради, повідомляє УНІАН.

"Ніч з 19 на 20 вересня у Донецьку минула відносно спокійно. Вранці, починаючи з 5:00, в місті періодично лунають поодинокі залпи з великокаліберної зброї. Станом на 9:00 у Донецьку ситуація стабільно напружена", - сказано в повідомленні.

Разом з тим у міськраді зазначили, що системи життєзабезпечення міста працюють, громадський транспорт здійснює рух згідно з графіками "вихідного дня". У міськраді нагадали, що за минулу добу в Донецьку було зафіксовано 4 випадки влучення снарядів у житлові будинки і споруди.

Як повідомляє місцеве видання "ОстроВ" з посиланням на очевидців, вибухнули склади казенного заводу хімічних виробів у Донецьку.

Фото: Із соцмереж

Завод входить до державного концерну "Укроборонпром", утилізував боєприпаси.

Заступник голови Ворошиловської райради Донецька Іван Приходько уточнив у Facebook, що в районі Донецького казенного заводу хімічних виробів пролунали два потужні вибухи.

"О 10:35 було пряме влучення в цех промислової вибухівки під №47, там залишалися залишки вибухівки. Відбулася детонація, був повторний вибух... Пощастило, що не влучило в основне сховище вибухівки, де лежить близько 2,5 тис. тонн", - повідомив він в ефірі телеканалу "112. Україна".

За даними Приходька, жертв немає, а руйнування на заводі "достатньо серйозні". Він підкреслив, що жертв і постраждалих немає, оскільки завод стоїть фактично порожній, на його території нікого не було. Крім того, житловий сектор розташований досить далеко від заводу.

Заступник голови також розповів, що проїхався прилеглим житловим сектором - із руйнувань зафіксував вибиті вікна.

Приходько повідомив, що пожежу на місці локалізують бригади ДержСНС.

Як відомо, КП "Донецький казенний завод хімічних виробів" позиціонувався як виробник бойової спецтехніки для збройних сил. Завод випускає вибухові речовини для вугільної та гірничорудної промисловості та утилізує артилерійські боєприпаси.

Як повідомляли, найбільш напружена ситуація в зоні АТО спостерігається в районі Донецька, Дебальцевого, Маріуполя. За даними "Інформаційного спротиву", біля Донецька зафіксовано переміщення 2 батарей російських 240 мм мінометів 2С4 "Тюльпан". До Пантелеймонівки Донецької обл. перекинуто маневрену бронегрупу російських військ.

Нагадаємо, сьогодні у Донецьк прибула колона з російською гуманітарною допомогою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram