ГоловнаПолітика

Російські війська підтягують до аеропорту Донецька систему залпового вогню, - Тимчук

Найнапруженіша ситуація - в районі Донецька, Дебальцевого, Маріуполя

Російські війська підтягують до аеропорту Донецька систему залпового вогню, - Тимчук
Архив
Фото: www.62.ua/страница на Facebook Вячеслава Гуменного

Російських військовослужбовців масово перевдягають в "ополчення". Поблизу Новоазовська створено "навчальний центр" для підготовки місцевих бойовиків, загони яких діють спільно з підрозділами армії РФ. Про це повідомив лідер "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують вести активні наступальні дії та обстріли позицій українських військ. Найбільш напружена ситуація в районі Донецька, Дебальцевого, Маріуполя", - пише Тимчук.

За його даними, за останню добу "зафіксовано активні артилерійські обстріли позицій українських військ у районі Маріуполя, а також цивільних об'єктів. На приморському напрямку відбувається накопичення російсько-терористичних військ". Також Тимчук повідомляє, що противник не припиняє спроб захопити аеропорт у Донецьку, продовжуючи обстріли й спроби штурму.

До аеропорту російські війська підтягують ствольну артилерію і РСЗВ. Помітна ротація бандформувань у районі Спартак-Аеропорт, при цьому на території спортивного центру Спартак триває активне обладнання прихованих позицій, очікується прибуття нових формувань, у тому числі підрозділів армії РФ.

За даними "Інформаційного спротиву", біля Донецька зафіксовано переміщення 2 батарей російських 240 мм мінометів 2С4 "Тюльпан". До Пантелеймонівки Донецької обл. перекинуто маневрену бронегрупу російських військ. Тимчук також зауважує підготовку російсько-терористичних військ до централізованої контрбатарейної боротьби проти артилерійських підрозділів українських військ. З Росії прибули фахівці для організації такого роду дій. У "ДНР" прийнято рішення мінувати "небезпечні" (в плані можливого українського наступу) ділянки. Створюється централізований запас перевезених із РФ мін різного призначення, в тому числі для ведення диверсійно-партизанської війни, повідомляє Тимчук.

Нагадаємо, за даними представництва ООН в Україні, внаслідок бойових дій на території Донецької та Луганської областей загинули більш ніж 3,2 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram