ГоловнаПолітика

Два офіцери підірвали себе разом з 12 російськими десантниками

Олександра Кандесюка та Олексія Шепелюка представили на посмертне звання героя

Два офіцери підірвали себе разом з 12 російськими десантниками
Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

Два важко поранені офіцери з 51 окремої механізованої бригади (Володимир-Волинський) 25 серпня підірвали себе разом із 12 російськими десантниками.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, 331 десантний полк РФ (Кострома) оточив на території України 51 бригаду. Російські війська відкрили вогонь з усіх засобів ураження, якими вони володіють.

Станом на вечір 25 серпня найбільшу частину батальйонної тактичної групи вивели з ладу. Прийнято рішення йти на прорив з оточення. Майор Олександр Кандесюк разом із майором Олексієм Шепелюком очолили авангард групи прориву разом зі своїм відділенням - сержантом і двома солдатами.

Авангард нарвався на засідку. В результаті бою майор Кандесюк отримав кілька поранень з кулемета противника. Майор Шепелюк спробував вивести офіцера з-під вогню, і при спробі відтягнути бойового товариша сам отримав важке поранення. Інші члени авангардної групи також отримали важкі поранення. Основна група через шквальний вогонь не змогла підійти на допомогу товаришам і, відійшовши до базового табору, зайняла кругову оборону.

"Щодо подальшої долі групи авангарду, очевидці розповідають, що бачили, як поранених українських бійців оточили 12 російських десантників, і, погрожуючи зброєю, намагалися захопити в полон. Коли вороги, створивши кільце, наблизилися на відстань кількох метрів, поранені українські офіцери підвелися з землі і підняли руки вгору. Було помітно, що вони щось тримали в руках, а через мить пролунало кілька потужних вибухів, схожих на вибухи гранат. Очевидно, офіцери Збройних сил України, майори Олександр Кандесюк та Олексій Шепелюк, не бажаючи здаватися, підірвали себе разом з ворогом, що мав чисельну перевагу", - сказано в повідомленні.

Командування АТО готує президенту України - верховному головнокомандувачу Збройних сил України подання на присвоєння загиблим в бою героям-захисникам майору Олександру Кандесюку і майору Олексію Шепелюку звання Герой України (посмертно).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram