ГоловнаПолітика

Кернес скасував святкування Дня Харкова

Місту виповнюється 360 років

Кернес скасував святкування Дня Харкова
Архив
Фото: Предоставлено пресс-службой Геннадия Кернеса

Влада Харкова скасувала проведення розважальних заходів з нагоди Дня міста. Про це свідчить звернення мера Геннадія Кернеса до харків'ян, розміщене на сайті міської ради.

У документі наголошується, що у цьому році Харкову виповнилося 360 років.

"Кожен рік ми намагаємося зробити це свято незабутнім для харків'ян різного віку, наповнити його радісними емоціями. На жаль, цього року дорогий для харків'ян день затьмарений подіями в сусідніх областях. Там йдуть бої, гинуть люди. Було б неправильним у ці трагічні і доленосні для України дні святкувати День міста", - підкреслюється у зверненні.

Кернес наголошує, що Харків не стоїть осторонь від того, що відбувається в Донецькій та Луганській областях.

Харків'яни допомагають відновлювати інфраструктуру звільнених міст, приймають і розміщують у себе переселенців.

Харків став місцем народження 84 дітей, чиї батьки залишили зону АТО.

Жителі міста збирають гуманітарну допомогу співгромадянам, які не можуть зараз виїхати в мирну частину України, піклуються в госпіталях про поранених.

"Я запевняю всіх харків'ян - пройде час політичних і військових баталій, і тоді ми зможемо з вами відзначити наш самий шанований свято. І я вірю, що наступний День міста ми відзначимо в мирній Україні і, як і раніше, зберемося на найбільшій площі Європи , щоб відсвяткувати День нашого рідного міста і сказати ветеранам, які визволяли Харків, дітям війни, трудівникам тилу, бійцям антитерористичної операції наше "Спасибі" за мирне небо", - сказано в документі.

Кернес підкреслює, що міськрада і він як мер ставили і будуть ставити інтереси городян понад усе і робити все можливе, щоб ситуація в Харкові, як і раніше, залишалася стабільною, а всі спроби її "розгойдати" були марними.

Представник прес-служби міськради повідомив Українським Новинам, що цього року не проводитимуться традиційні святкові заходи, зокрема, концерт на площі Свободи.

Водночас у місті пройдуть вшанування ветеранів, покладання квітів, приурочені до Дня міста, відкриття реконструйованих і побудованих об'єктів та інші заходи.

Як відомо, 23 серпня Харків відзначає День міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram