ГоловнаПолітика

У безуспішних спробах повернути Савур-Могилу загинули понад 100 бойовиків, - РНБО

Тривають бої за повне звільнення Первомайська і Сніжного

У безуспішних спробах повернути Савур-Могилу загинули понад 100 бойовиків, - РНБО
Саур-Могила

Під час невдалих спроб повернути курган Савур-Могила, який зайняли українські військові, загинули понад 100 бойовиків.

Про це йдеться у зведеннях інформцентру РНБО.

"За останню добу терористи кілька разів контратакували Савур-Могилу, яку зайняли українські військові. Вони намагаються повернути висоту, з якої постійно обстрілювали позиції АТО. Українські військові успішно відбили всі контратаки. У результаті знищено понад 100 бойовиків, 10 одиниць бронетехніки і 12 артилерійських установок", - сказано в повідомленні.

За інформацією Держприкордонслужби, вогневу підтримку терористів під Савур-Могилою здійснювали російські військові з району селища Новоолександрівське. Установки "Град" стріляли з відстані 200-300 м від кордону.

За минулу добу з території Російської Федерації також обстріляли позиції українських військових поблизу селища Станиця Луганська і прикордонний пункт пропуску "Красна Талівка". Під Красною Талівкою прикордонні наряди потрапили в зону спрацьовування радіокерованого фугасу, їх обстріляли з мінометів, але вони прийняли бій і знищили позиції терористів.

Зараз тривають бої за повне звільнення Первомайська Луганської області та міста Сніжне - Донецької.

Нагадаємо, 28 липня Збройні сили України взяли під контроль курган Савур-Могила в Донецькій області. Завдяки цій перемозі відкрито коридор для забезпечення частин і підрозділів, які героїчно і тривалий час стримували ворога і не допускали переходу через кордон нових партій зброї та найманців із Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram