ГоловнаПолітика

Терористи намагаються повернути контроль над Савур-Могилою

Ситуація в зоні АТО залишається складною

Терористи намагаються повернути контроль над Савур-Могилою
Саур-Могила

Група "Інформаційний опір" оприлюднила інформацію про ситуацію в зоні антитерористичної операції.

"Ситуація в зоні АТО залишається складною. Після звільнення силами АТО кількох районів у зоні проведення операції, терористи провели кілька контратак, щоб повернути втрачені позиції. Найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовано в районі Савур-Могили, раніше відбитої українськими силовиками", - написав координатор групи Дмитро Тимчук у соцмережі "Фейсбук".

Фіксується активна підготовка терористів до оборони в районі Первомайська, Алчевська, Стаханова. Тут обладнують укріпрайони, прибуває техніка й озброєння, проводиться насильницька "мобілізація" місцевих жителів.

Є спроби керівництва терористичних угруповань отримати допомогу з Росії не тільки по лінії Міноборони РФ і спецслужб, а й від неурядових формувань. Зокрема, керівництво терористичної організації "ЛНР" очікує прибуття з РФ підкріплення від т.зв. "Всевеликого війська Донського".

"Значна кількість бойовиків із-поміж місцевого населення готується покинути територію України. У районі Перевальська зафіксовано формування колони з терористами і членами їхніх сімей, які готуються виїхати в Росію", - повідомляє Тимчук.

У районі Свердловська відзначено формування терористами колон військової техніки, які, згідно з розвідданими, будуть відправлені на посилення бойовиків у напрямку Сніжного (Донецька обл.) і Ровеньок (Луганська обл.).

Терористи постійно здійснюють обстріли позицій сил АТО з РСЗВ, мінометів і гармат 155 мм. Вогневі позиції бойовиків зафіксовано в районах Сніжного, Шахтарська і Тореза.

На звільнених територіях триває діяльність диверсійно-розвідувальних груп бойовиків. Значна кількість терористів залишається у визволених населених пунктах під виглядом мирних жителів (особливо складна ситуація - в Дзержинську). Також тут залишаються значні запаси зброї та боєприпасів. Українські силовики вживають заходів для виявлення і затримання бойовиків.

Авіація сил АТО здійснила 10 вильотів (із них 4 - армійська авіація). Артилерія сил АТО здійснила 5 вогневих ударів по позиціях терористів поза населеними пунктами. Знищено значну кількість живої сили й озброєння бойовиків.

Нагадаємо, 28 липня Збройні сили України взяли під контроль курган Савур-Могила в Донецькій області. Завдяки цій перемозі відкрито коридор для забезпечення частин і підрозділів, які героїчно і тривалий час стримували ворога і не допускали переходу через кордон нових партій зброї та найманців із Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram