ГоловнаПолітика

Партія "Солідарність" готує з'їзд

Оберуть нового голову партії Президента

Партія "Солідарність" готує з'їзд
Петр Порошенко

3 серпня має відбутися з'їзд партії "Солідарність".

Про плани провести з'їзд найближчої неділі виданню "Капітал" розповів керівник Київської міськорганізації партії, депутат Київради Ігор Кононенко. За його словами, цього тижня закінчуються регіональні збори та конференції для висунення делегатів. "Остаточного рішення ще не прийнято, з'їзд заплановано за участю президента, тому ми підлаштовуємося під його графік", - уточнив Кононенко.

Як зазначає видання, це буде перший всеукраїнський з'їзд нової партії "Солідарність" після того, як минулого року свідоцтво про реєстрацію цієї партії ліквідував суд за позовом Міністерства юстиції. Причиною ліквідації стала відсутність протягом десяти років партійних кандидатів на парламентських і президентських виборах. На початку 2014 р. політична партія "Національний альянс свободи і українського патріотизму "Наступ" провела статутні збори, на яких було вирішено перейменувати партію в "Солідарність".

Голова "Солідарності", народний депутат Юрій Стець (позафракційний) розповів, що партія вже сформувала мережу регіональних організацій, зокрема в Луганську, Донецьку та Криму. Київську міськорганізацію очолює Кононенко, а обласну "Солідарність" - екс-депутат Київради, президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

За словами Стеця, центральний офіс партії розташовано в Києві на вулиці Лаврській, в приміщенні штабу кандидата в президенти Петра Порошенка, а дизайнери закінчують роботу над партійною символікою.

Стець заявив, що вирішив скласти повноваження голови партії. Своє рішення він пояснив бажанням і надалі працювати в Управлінні інформаційної безпеки Національної гвардії і відсутністю часу на партійне життя. "На з'їзді оберуть нового голову партії і склад центральної ради. Думаю, Порошенкові буде запропонована посада почесного президента, але ми ще не обговорювали з ним цього питання", - сказав Стець. Він уточнив, що кандидатами в центральну раду є 10 керівників обласних організацій, але питання про голову партії ще обговорюють. "Я думаю, це може бути Юрій Луценко, але рішення за ним і за з'їздом", - зазначив Стець.

Запрошення на з'їзд "Солідарності" відправлять народним депутатам із фракції "Батьківщина", які 24 липня вийшли зі складу коаліції "Європейський вибір". Йдеться про Миколу Томенка, Ірину Луценко, Геннадія Зубка, Ігоря Гриніва, Дмитра Андрієвського, Володимира Ар'єва, Олександра Бригинця та Руслана Князевича. Крім того, до них приєднаються народні депутати, близькі до президента - Олександр Домбровський, Григорій Заболотний, Владислав Атрощенко.

Нагадаємо, зараз рейтинг партії "Солідарність" коливається в межах 11,1-20,3% - залежно від того, хто буде її головою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram