ГоловнаПолітика

У штабі АТО відзначають зниження активності бойовиків

Силовики попереджають про небезпеку терактів серед мирного населення

У штабі АТО відзначають зниження активності бойовиків
Фото: EPA/UPG

Бойовики в Донецькій і Луганській областях дещо знизили активність.

"Відзначається зниження активності незаконних збройних формувань. Водночас тривають поставки зброї і боєприпасів з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим на Азовське узбережжя Донецької області", - сказано в повідомленні прес-центру АТО у "Фейсбуці".

Там перерахували факти обстрілу силовиків за минулу ніч.

Зокрема: о 00:35 почався обстріл з БМ-21 "Град" блокпоста піхотинців. Атаку продовжили мінометними обстрілами. Втрат немає.

О 20:50 розпочався артилерійський обстріл блокпоста поблизу Дякового, з боку Російської Федерації. Втрат немає.

У період між 22:00 і 22:20 відбувся мінометний обстріл позицій ЗСУ в районі Червонопартизанська. Втрати уточнюють.

О 05:20 зафіксовано обстріл з БМ-21 "Град" блокпоста з боку населеного пункту Придорожнє. Втрат немає.

Також бойовики періодично обстрілюють аеропорт "Луганськ" із БМ-21 "Град" і мінометів.

Минулої доби українські десантники проводили рейдові дії в напрямку населених пунктів Рідкодуб, Логвин, Шахтарськ, Тернове, Савур-Могила.

Прес-центр АТО також підтвердив інформацію групи "Інформаційний опір" про переговори ЛНР з козацькими отаманами. За даними розвідки, найближчим часом очікується прибуття до 40 бійців Всевеликого війська Донського.

Відзначається активізація діяльності розвідувально-диверсійних груп бойовиків. Зараз їхнім головним завданням є збір розвідувальної інформації про дислокацію частин і підрозділів АТО, створення агентурної мережі, а також підготовка до здійснення терористичних актів серед мирного населення на звільненій території.

Розвідувальні органи зафіксували роботу радіостанції невстановленого зразка в південно-східній частині населеного пункту Первомайськ. Імовірно, проводиться координація терористів для перегрупування і концентрації зусиль у напрямку мостів через річку Луганчанка (південна частина). За результатами радіопереговорів можна зробити висновок, що найближчим завданням бойовиків буде утримання населених пунктів Первомайськ, Стаханов, Брянка, Алчевськ.

У Свердловську бойовики готують колони військової техніки, щоб посилити бандформування в Ровеньках і Сніжному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram