ГоловнаПолітика

Путін повинен публічно закликати бойовиків на Донбасі скласти зброю, - США

Жорсткі економічні санкції проти Росії Заходу готові і опрацьовані, але зараз їх вводити не будуть

Путін повинен публічно закликати бойовиків на Донбасі скласти зброю, - США
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Джон Керрі закликав президента РФ Володимира Путіна публічно закликати бойовиків на сході України скласти зброю.

Про це він заявив за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі в середу, повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, від Путіна очікують публічного заклику до проросійських бойовиків на сході України скласти зброю і вжиття всіх заходів для припинення потоку зброї і бойовиків через російсько-український кордон.

Водночас він відзначив, що жорсткі економічні санкції проти Росії з боку Заходу готові і опрацьовані, але зараз їх вводити не будуть.

Водночас Керрі зазначив, що рішення не застосовувати санкції "може бути скасовано буквально за 10 хвилин", якщо російська сторона не створить умов для реалізації мирного плану президента України Петра Порошенка.

"Українська сторона також повинна вжити заходів. Мирний план президента Порошенка є таким прикладом", - зазначив Керрі.

Раніше глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що якщо за рішенням Ради Федерації про відкликання мандата на застосування російський збройних сил на території України не послідує конкретних кроків, Евросоюз вживатиме додаткових заходів проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram