ГоловнаПолітика

Путін вимагає від Порошенка продовжити перемир'я

Кремль також підтвердив обговорення звільнення полонених

Путін вимагає від Порошенка продовжити перемир'я
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у розмові з лідерами України, Франції та ФРН висловився за продовження термінів припинення вогню в Україні.

"Відбулася телефонна розмова Путіна з Порошенком, Олландом і Меркель. Під час ґрунтовного обміну думками про кризову ситуацію в Україні акцентовано необхідність збереження перемир'я і створення умов для належного контролю за режимом припинення вогню, відзначено важливість звільнення конфліктуючими сторонами утримуваних осіб", - повідомили в прес-службі Кремля.

"Путін висловився на користь продовження терміну припинення вогню та налагодження сталого переговорного процесу", - додали в прес-службі.

"Була висловлена впевненість, що деескалації ситуації також сприятиме дана Радою Федерації РФ згода відкликати постанову від 1 березня 2014 року про можливість використання російських Збройних сил на українській території", - повідомили в Кремлі.

Нагадаємо, під час цієї розмови, як повідомила прес-служба Президента України, були обговорили такі кроки:

встановлення системи моніторингу на блокпостах і пунктах пропуску на кордоні за участю спостерігачів ОБСЄ, зокрема представників Росії;

продовження переговорів Тристоронньої контактної групи 26 червня;

обмін списками заручників і публічні заяви керівництва РФ про звільнення людей до всіх, хто зараз їх утримує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram