ГоловнаПолітика

ЄС введе нові санкції щодо Росії на майбутньому саміті, - Баррозу

Глава Єврокомісії повідомив, що необхідні конкретніші кроки до деескалації

ЄС введе нові санкції щодо Росії на майбутньому саміті, - Баррозу
Фото: Макс Левин

Якщо за рішенням Ради Федерації про відкликання мандата на застосування російський збройних сил на території України не буде конкретних кроків щодо деескалації кризи, Євросоюз вживатиме додаткових заходів проти Росії.

Про це заявив глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу на прес-конференції, присвяченій майбутньому саміту ЄС, пише "Інтерфакс".

"Вчора президент Путін оголосив, що він буде просити верхню палату парламенту скасувати мандат для відправлення військ в Україну. Ми, звичайно, вітаємо цей крок, про який довго просили... Але необхідні більш конкретні кроки до деескалації (кризи). Якщо їх не послідує, то Європейська Рада вживатиме додаткових заходів (проти Росії - ред.), про які ми попереджали раніше", - сказав Баррозу.

Баррозу повідомив, що на порядку денному майбутнього саміту ЄС, який пройде в четвер і п'ятницю, буде серед іншого реакція Росії на підписання Угод про асоціацію ЄС з Україною, Грузією і Молдовою, особливо у зв'язку з подіями в Україні. Він зазначив, що останнім часом ЄС доклав багато сил для підтримки України і повинен продовжувати цю політику.

"Щодо цього я задоволений, що ми прийняли політику невизнання анексії Криму, а Рада ЄС із закордонних справ за пропозицією Європейської комісії ввела торгові заборона на товари з Криму. Ми виділили Україні вже 750 млн євро у вигляді грантів і кредитів, готуємо до 8 липня засідання групи донорів з координації міжнародної допомоги Україні. Ця зустріч відбудеться тут, у Брюсселі", - заявив він.

Раніше в середу Рада Федерації Росії проголосувала за відкликання постанови, що дозволяє використовувати російські Збройні сили на території України. Таким чином, сенатори підтримали відповідне рішення президента РФ Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram