ГоловнаПолітика

ДНР захопила обласний дитячо-молодіжний центр

Вилучено документи установи, а будівлю опечатано

ДНР захопила обласний дитячо-молодіжний центр
Архив
Фото: EPA/UPG

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр, який надає послуги дистанційної позашкільної гуманітарної освіти, захопили представники терористичної організації ДНР.

Про це повідомляє сайт обладміністрації.

Учора і сьогодні в обласний комунальний позашкільний заклад приходили невідомі люди і вимагали перепідпорядкувати ДНР. Наголосили, що їхня організація має кошти для утримання центру. Вони вилучили фінансові документи, на вхідних дверях замінили замок, будівлю опечатали.

Співробітники центру змогли забрати особисті речі, однак урятувати обладнання й інше майно дитячого центру не вдалося.

Люди, які прийшли в дитячий заклад, сказали, що через кілька днів вийдуть на зв'язок, а в разі відмови директора перепідпорядкуватися, пообіцяли змінити керівництво центру.

Незважаючи на це, Донецький обласний дитячо-молодіжний центр продовжить роботу. Облдержадміністрація виділила приміщення під тимчасове розміщення співробітників установи.

Комунальний позашкільний навчальний заклад "Донецький обласний дитячо-молодіжний центр" створено обласною радою 2008 року. Основні пріоритети - розвиток дитячо-молодіжного руху в регіоні, робота з юними журналістами, патріотичне виховання підлітків. Центр є співорганізатором відомих в Україні та за її межами проектів, таких як Відкритий фестиваль дитячих та молодіжних ЗМІ України в Донбасі "Тисни на RECord!", Молодіжний прес-центр на Чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юнаків. Крім того, на базі центру реалізовували проект "Медіа-дружба", в рамках якого дитячі редакції Донецької області налагоджували дружбу з юнацькими виданнями Ростовської області Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram