ГоловнаПолітика

Мірошниченко вважає ідею саморозпуску Ради саботажем дострокових виборів

Депутат пропонує розпад коаліції

Мірошниченко вважає ідею саморозпуску Ради саботажем дострокових виборів
Юрий Мирошниченко
Фото: http://krivbass-regiony.com

Позафракційний депутат Верховної Ради Юрій Мірошниченко розкритикував проекти постанови про розпуск парламенту, зареєстровані в Раді.

"Це дивні постанови... Законодавством передбачено умови дострокового припинення роботи парламенту. І найреальніша підстава - коли припиняє існування коаліція, чи більшість у ВР, і протягом 30 днів не формується. Це правовий механізм, передбачений Конституцією", - заявив він у кулуарах Верховної Ради в коментарі кореспонденту LB.ua.

"Навіщо депутати ВР, які мають повноваження, закладають завідома неконституційний механізм дострокового припинення повноважень? Навіщо депутати хочуть перекласти відповідальність на Президента за дострокові вибори, я не знаю. Щонайменше це нечесно. Члени коаліції повинні були написати заяви про вихід із коаліції. І тоді у президента виникає право оголосити дострокові парламентські вибори. Зараз це робиться, м'яко кажучи, не правовим шляхом, і я не виключаю, що це один із способів саботажу проведення дострокових виборів в Україні", - додав він.

Нагадаємо, голови фракцій "УДАР", "Свобода" і "Батьківщина" внесли до Верховної Ради проект постанови про дострокове припинення повноважень парламенту. Його авторами виступили Віталій Ковальчук, Олег Тягнибок, Сергій Соболєв, а також позафракційний депутат Олег Ляшко.

18 червня також зареєстровано ще один проект постанови - №4107а - про саморозпуск ВР, автори якого - Віктор Балога та Ігор Рибаков (обидва позафракційні).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram