ГоловнаПолітика

НАТО підтверджує стягування російських військ до кордону України (оновлено)

ЗМІ повідомляють про плани Росії ввести війська на схід України

НАТО підтверджує стягування російських військ до кордону України (оновлено)
Архив
Фото: informvest.com

НАТО підтверджує посилення російського військового угруповання біля кордону України.

Про це повідомляє "Эхо Москвы" з посиланням на високого посадовця Альянсу.

За його словами, кількість російських військових у прикордонній зоні зросла порівняно з початком червня. Російське оборонне відомство поки що цієї інформації не коментує.

Згодом генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен заявив, що біля східного кордону з Україною сконцентрувалися кілька тисяч російських військовослужбовців, повідомляє Reuters. Расмуссен назвав це "прикрим кроком назад".

"Таке враження, що Росія зберігає можливість відкритої інтервенції в Україну. Міжнародна спільнота муситиме жорстко реагувати, якщо Росія продовжить втручання", - заявив генсек Альянсу.

Він зазначив, що це, зокрема, означає жорсткі економічні санкції.

Раніше російська газета "РБК-Дейли", посилаючись на інформовані джерела, повідомила про плани введення військ на схід України, які розробляють у міністерстві оборони РФ. Нібито йдеться не про відкриту війну, а про намір "розділити" сепаратистів та урядові сили для примусового припинення вогню.

Нагадаємо, раніше в РНБО України повідомили, що російські військові стягують військову техніку та виставляють вогневі позиції поблизу кордону з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram