ГоловнаПолітика

Голову Меджлісу викликали в прокуратуру

Чубарову загрожує звинувачення в екстремізмі

Голову Меджлісу викликали в прокуратуру
Фото: glavcom.ua

Голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова викликали в прокуратуру Криму.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"О 17:08 подзвонив мені працівник міліції, якого я особисто знаю. Сказав таке: "Моє начальство доручило Вас сповістити, що Ви викликані в прокуратуру Криму 5 травня на 10:00", - розказав Чубаров.

За словами Чубарова, співрозмовник не зміг пояснити, на яких підставах голову Меджлісу просять приїхати у прокуратуру. Кілька хвилин опісля Чубарову зателефонував співробітник ФСБ Володимир Шевченко, який заявив, що працівник прокуратури хоче зустрітися "зараз".

"Я знову запитую, з якою метою - якщо стосовно завтрашньої зустрічі з прокурором Криму, то мені вже сказали, і я там буду завтра о призначеній годині. Через кілька хвилин Шевченко знову передзвонює і каже: прокуратура наполягає на зустрічі сьогодні. Можливо, їм треба зачитати якийсь документ. "Якщо Вам важко під'їхати, то ми можемо приїхати за місцем Вашого знаходження". У підсумку я призначив їм зустріч на 19:00. Подивимося, що за терміновість", - повідомив Чубаров.

Раніше повідомляли, що учасники акції протесту проти заборони російською владою в'їзду у Крим лідерові кримських татар Мустафі Джемілєву отримують повістки в суд.

Призначена президентом Росії Володимиром Путіним прокурор Криму Наталія Поклонська назвала акцію кримських татар, яку вони провели біля кримського КПП, зустрічаючи Мустафу Джемілєва, "незаконною публічною акцією екстремістського характеру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram