ГоловнаПолітика

Тимошенко спілкується з луганськими сепаратистами через посередників

Екс-прем'єрка передала загарбникам проект протоколу про розуміння

Тимошенко спілкується з луганськими сепаратистами через посередників
Фото: Макс Левин

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко веде переговори з людьми, які захопили будівлю СБУ в Луганській області, через посередників.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Зокрема, під час брифінгу екс-прем'єрка передала загарбникам проект протоколу про розуміння, який пропонує підписати її політсила.

При цьому Тимошенко наголосила, що джерелом агресії в Луганську і на сході є Росія, вона бачить вихід, як розблокувати захоплені будівлі і знайти компроміс між сепаратистами, Кабінетом Міністрів і Верховною Радою. Окремо екс-прем'єрка зазначила, що виступає проти кровопролиття і застосування сили.

"Через посередників я зараз, практично в режимі нон-стоп, веду переговори для того, щоб досягти компромісу", - повідомила вона журналістів на брифінгу.

При цьому Тимошенко акцентувала, що "Батьківщина" також ініціює низку змін до Конституції в частині децентралізації влади, надання фінансової самостійності регіонам і розширення повноважень місцевих рад.

"Ми розуміємо, що українці в Луганську, Донецьку та інших містах, які пішли на блокування адміністративних будівель, пішли на відчайдушні кроки. Ми не хочемо, щоб спецпідрозділи РФ фактично використовували сьогодні українців для такої агресії. Ми розуміємо, що люди хочуть змін, і для українців ми готові такі зміни запропонувати. І якщо переговори будуть успішними, ми запропонуємо Верховній Раді ухвалити закон про амністію. Запропоновано амністувати людей, які змушені блокувати приміщення, на руках яких немає крові", - заявила Тимошенко.

Протестувальники ж, за її словами, повинні зняти облогу обласного управління СБУ в Луганську, здати незаконну зброю і допустити працівників СБУ на робочі місця.

Нагадаємо, сьогодні в Слов'янську почалася активна фаза визволення міста від сепаратистів, під час якої вже загинули 5 осіб.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram