ГоловнаПолітика

Соболєв закликав США арештувати рахунки російських банків, які фінансують тероризм

По іншому з Росією не впоратися, впевнений в.о. голови "Батьківщини"

Соболєв закликав США арештувати рахунки російських банків, які фінансують тероризм
Фото: Макс Левин

Уряд США має намір зробити все можливе, щоб фінансова допомога Україні була надана в найкоротші терміни.

Про це повідомив в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, коментуючи зустріч лідерів фракцій з віце-президентом США Джозефом Байденом, передає прес-служба партії.

"Ми обговорили не тільки питання економічної допомоги Україні, зокрема, сприяння наданню кредитів, а й питання виходу з кризи, перший крок до якого був зроблений під час Женевської конференції. У нас була можливість у закритому колі обговорити питання, які піднімалися в рамках Женевської конференції.

Зокрема, ми чітко констатували, що провокації, які здійснює сьогодні Росія, яка підписалася під Женевським протоколом, дають можливість відповісти на ключове запитання: хто підштовхує озброєних людей до захоплення приміщень, на тортури, вбивства", - заявив, зокрема, Соболєв.

Крім того, за його словами, під час зустрічі з Байденом обговорювалися і питання боротьби з корупцією.

"Я відкрито заявив про те, що питання боротьби з корупцією неможливо вирішити, якщо не будуть арештовані рахунки, в тому числі і банківських установ РФ, які фінансують тероризм. Ці банки та організації СБУ вже назвала, і якщо до них не будуть застосовані санкції, ми ніколи не зможемо припинити ці брудні фінансові потоки, які йдуть на фінансування терору в Україні", - зазначив Соболєв.

За словами в.о. лідера "Батьківщини", Байден зазначив, що США будуть робити все можливе для того, щоб зупинити процеси корупції, які поширюються не тільки в Україні, а й в усьому світі. Однак, він акцентував увагу на титанічних зусиллях, які повинна докласти сама Україна у вирішенні цієї проблеми.

Соболєв у відповідь подякував віце-президенту США за принципову позицію його країни під час окупації Криму, невизнання референдуму на півострові і визнання цілісності України.

Нагадаємо, Джо Байден прибув до України з візитом вчора, 22 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram