ГоловнаПолітика

Росія мінує кордон Криму з Україною

РФ при цьому порушує міжнародні конвенції

Росія мінує кордон Криму з Україною
Фото: kherson-kherson.com

Росія мінує територію вздовж лінії перебування окупаційних військ у Криму.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Викликає серйозну стурбованість той факт, що порушуючи конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та їх знищення, російська сторона продовжує практику мінування території України протипіхотними та протитанковими мінами уздовж лінії перебування окупаційних військ, намагаючись приховати свої дії перед міжнародним співтовариством", - зазначив він.

Також Перебийніс прокоментував доручення прем'єр-міністра РФ Дмитро Медведєва з облаштування так званого кордону Криму з Україною.

"І доручення, і практичні дії російської сторони є нічим іншим, як спробою інженерного облаштування переднього краю перебування військ РФ на окупованій території АРК", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Росії Дмитро Медведєв доручив голові Роскордону Костянтину Бусигіну негайно розпочати облаштування держкордону між РФ та Україною з урахуванням анексії Криму та Севастополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram