ГоловнаПолітика

Рада ухвалила закон про запобігання фінансовій катастрофі

Голосування відбулося успішно з другої спроби

Рада ухвалила закон про запобігання фінансовій катастрофі
Фото: Макс Левин

Народні депутати підтримали законопроект №4576 "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні".

За відповідне рішення проголосували 246 нардепів.

Представникам великого бізнесу та уряду вдалося домовитися після більш ніж годинної наради в кабінеті спікера.

Раніше в четвер народні депутати відхилили урядовий законопроект №4576 "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні ". За відповідне рішення проголосували лише 189 нардепів.

Зазначений документ разом з проголосованими поправками до держбюджету-2014 є частиною пакету, фінансову підтримку якому готовий надати Міжнародний валютний фонд (МВФ) та інші міжнародні кредитори.

Документ передбачає внесення змін до Податкового кодексу, законів "Про внесення змін до закону "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", "Про державну службу".

Уряду довелося піти на поступки для ухвалення закону. Зокрема, вирішили не піднімати тариф на видобуток нафти, але ухвалили підняття тарифу на видобуток газу, повідомляє ТСН.

Ухвалення законопроекту сприятиме раціональному використанню державних коштів і дозволить направити вивільнені ресурси на забезпечення основних виплат працівникам держорганів.

Також скасовано пільги для держслужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram