ГоловнаПолітика

В АП сподіваються, що сьогодні звільнять ще чотирьох військовополонених

Активізації російських військ на кордонах України не зафіксовано

Сьогодні очікується звільнення з полону в Криму ще 4 українських військових.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Адміністрації президента України Сергій Пашинський в ході брифінгу у Верховній Раді.

"Я сподіваюся, якщо не буде форс-мажору, через кілька годин буде звільнена чергова партія заручників. Це капітан другого рангу Савенко, це старший лейтенант Філіппов, це головний старшина Атоян і головний старшина Хміль", - повідомив Пашинський.

Він також підкреслив, що за останні кілька днів на кордонах України не зафіксовано активізації російських військ.

"Ситуація залишається стабільною. Війська Міністерства оборони, прикордонники і внутрішні війська повністю відмобілізовані й розгорнуті", - сказав Пашинський.

Нагадаємо, 26 березня були звільнені полковник Юлій Мамчур, командир 204-ї бригади тактичної авіації (аеродром Бельбек); генерал-майор Ігор Воронченко, заступник командувача ВМС України з берегової оборони; підполковник Дмитро Делятицький, командир батальйону морської піхоти ВМС України у Феодосії та його заступник з роботи з особовим складом Ростислав Ломтєв.

На ранок 27 березня, за даними "Центру журналістських розслідувань", звіреними з медіа-центром Міністерства оборони України та громадськими організаціями, зниклими або викраденими залишаються четверо військовослужбовців і двоє активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram