ГоловнаПолітика

Найближчими днями вторгнення Україні не загрожує, - Пашинський

За останній місяць обороноздатність української армії зросла в рази

Найближчими днями вторгнення Україні не загрожує, - Пашинський
Фото: EPA/UPG

Найближчими днями загрози нападу з боку Російської Федерації немає.

Про це заявив на брифінгу в.о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський,

Повідомлення про агресію, яка насувається, і можливий напад найближчими днями на територію України Пашинський назвав "інформаційною атакою", повідомляє Ліга.

"Що стосується ситуації на північному, східному та південному кордонах нашої держави - за останні кілька днів нами не зафіксовано активізації російських військ. Ситуація залишається стабільною, війська Міністерства оборони, прикордонники і Внутрішні війська повністю мобілізовані і розгорнуті. З точки зору аналізу ситуації, я смію вас запевнити, що ми в змозі повністю блокувати будь-які провокації на наших північних, східних і південних кордонах. Інформація, яка час від часу з'являється, говорить про її спланований характер і, на жаль, для національної безпеки на сьогодні одним з найбільш дестабілізуючих факторів є спроби Російської Федерації, використовуючи своїх агентів впливу, дестабілізувати ситуацію всередині", - сказав він.

Пашинський зазначив, що за останній місяць обороноздатність української армії зросла в рази.

Нагадаємо, сьогодні CNN поширило інформацію про те, що розвідка США попередила Білий дім про збільшення ймовірності вторгнення російських військ на материкову територію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram