ГоловнаПолітика

ОБСЄ збирається на засідання в Україні

Швейцарський посол Томас Гремінгер запрошує делегації всіх держав-учасників на засідання

ОБСЄ збирається на засідання в Україні
Фото: podrobnosti.ua

Організація з безпеки і співробітництва в Європі збереться на екстрене засідання.

Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ, повідомляє УНІАН. "Діючий голова постійної ради ОБСЄ, швейцарський посол Томас Гремінгер, запрошує делегації всіх держав-учасниць бути на засіданні підготовчого комітету щодо України сьогодні (у неділю) в Хоябурзі о 17 годині", - інформує ОБСЄ.

Раніше головуючий в ОБСЄ міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер неодноразово висловлював стурбованість зростанням напруження в Україні в цілому і на Кримському півострові зокрема. Він заявив про те, що на початку наступного тижня до Криму повинні вирушити його особистий представник, посол Швейцарії у ФРН Тім Гульдіманн і верховний комісар ОБСЄ з національних меншин Астрід Торс. На ранок понеділка в ОБСЄ призначено зустріч постпредів із Гульдіманном.

РІА Новости повідомляє, що заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд у понеділок візьме участь у спеціальній зустрічі представників держав-членів ОБСЄ з послом Тімом Гульдіманном, спецпредставником головуючого в ОБСЄ з Україною, повідомляє постпредство США при ОБСЄ.

"У понеділок, 3 березня, заступник держсекретаря Вікторія Нуланд займе крісло США на спеціальній зустрічі постійної ради ОБСЄ", - йдеться в повідомленні постпредства США.

Нагадаємо, вчора, 1 березня, Росія ухвалила рішення про можливе військове вторгнення на територію України, що буквально сколихнула весь світ. До цього ОБСЄ не робила жодних офіційних заяв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram