ГоловнаПолітика

Посол США: Булатов став жертвою нечуваного насильства

Джеффрі Пайєтт назвав цілеспрямованим насильство проти активістів

Посол США: Булатов став жертвою нечуваного насильства
Фото: www.day.kiev.ua

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що у нього "в голові не вкладаються" випадки цілеспрямованого насильства проти активістів громадянського суспільства.

Про це він сказав інтерв'ю, оприлюдненому на офіційному каналі посольства на YouTube.

"Я особисто стурбований тим, що відбувалося в останні три місяці. Починаючи з розгону студентів на Майдані 30 листопада, і потім, особливо з кінця грудня, коли пішла низка нападів, зникнень, викрадень, підозр про тортури, підпалів машин. Всі ці акти почали прискорюватися після побиття Тетяни Чорновол 25 грудня й включають зникнення та катування Булатова минулого місяця", - сказав Пайєтт.

"Після моєї зустрічі разом з послом Томбінським з паном Булатовим я абсолютно впевнений, що він став жертвою нечуваного насильства, яке ніколи не мало статися в такій країні, як Україна, що має глибокі історичні та культурні корені в Європі", - додав він.

"У мене в голові не вкладається, що країна, яка півтора року тому приймала європейську футбольну першість, сьогодні переживає таку хвилю цілеспрямованого насильства проти активістів громадянського суспільства та людей, які просто намагаються реалізувати свої демократичні права. Надзвичайно важливо, щоб ці злочини були розслідувані, щоб тих, хто їх скоїв, притягнули до відповідальності, щоб насильство припинилося. Тому що можу сказати вам з мого досвіду зустрічей з політичною опозицією з громадянським суспільством: в Україні сьогодні склалася атмосфера страху, яка відлякує інвестиції, жахлива для демократії та розірве Україну на шматки, якщо не зупинити й не зупинити швидко", - підсумував посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram