ГоловнаПолітика

Суд звільнив трьох підозрюваних у нападі на Чорновол (оновлено)

Вийшли на свободу Андрій Насіковський, Олександр Храмцов та Сергій Котенко

Суд звільнив трьох підозрюваних у нападі на Чорновол (оновлено)
Андрей Насиковский
Фото: ГромадськеТБ

Печерський райсуд Києва в середу змінив запобіжний захід з арешту на особисту поруку для Андрія Насіковського, Олександра Котенка та Олександра Храмцова - підозрюваних у нападі на журналістку Тетяну Чорновол.

Про це Українські Новини повідомив адвокат Котенко Олексій Назаренко.

"Звільнили Насіковського, Храмцова й Котенка Олександра. Четвертий і п'ятий (підозрювані) залишилися, а шостого етапують. По-старому це називалося "під підписку про невиїзд", а за новим КПК - під особисту поруку", - повідомив він.

6 лютого Генпрокуратура повідомила про завершення розслідування нападу на Чорновол. Слідство дійшло висновку, що його було скоєно з хуліганських мотивів. Під час розслідування "підтвердження отримала версія хуліганства".

За підозрою у побитті Чорновол були затримані п'ятеро осіб - власник Porsche Олександр Храмцов, брати Сергій і Олександр Котенко (Сергій придбав автомобіль у Храмцова), житель Дніпродзержинська Роман Залюбовський і житель Броварів Андрій Насіковський. Їм було пред'явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 296 ("групове хуліганство") і ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу ("умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження"; максимальне покарання - до 4 років ув'язнення). Ще одного підозрюваного - Андрія Зінченка (раніше вже судимий за шахрайство) - затримали в Москві, на цей момент вже розпочато процедуру його екстрадиції.

Зараз підозрюваними в нападі залишаються Сергій Котенко, Роман Залюбовський та Андрій Зінченко.

За даними слідства, саме Роман Залюбовський та Андрій Зінченко побили Тетяну Чорновол. 24 грудня 2013 року вони прибули в Київ, щоб у складку купити Porsche Сayenne у Сергія Котенка. За кермом Porsche на Бориспільській трасі був Роман Залюбовський. В автомобілі також знаходилися Андрій Зінченко, Сергій Котенко і нібито ще двоє "невстановлених осіб", інформацію про яких слідству наразі отримати не вдалося.

Розслідування щодо Олександра Храмцова та Андрія Насіковського зараз виділено в окреме провадження, але в МВС не виключили, що їх звільнять, оскільки "складу злочинів в їх діях може і не бути". Олександр Котенко наразі не зміг надати алібі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram