ГоловнаПолітика

Меркель і її партія підтримали адресні санкції проти українських чиновників

Канцлер наголосила, що в цьому питанні США і ЄС повинні діяти спільно

Меркель і її партія підтримали адресні санкції проти українських чиновників
Фото: EPA/UPG

Християнсько-демократична спілка Німеччини (лідер - канцлер Ангела Меркель) підтримала запровадження санкцій проти українських чиновників, відповідальних за ущемлення прав і свобод в Україні.

Таке рішення ухвалено на засіданні президії, повідомляє Deutsche Welle із посиланням на агентство dpa.

Християнські демократи вирішили звернутися до світової громадськості з пропозицією ввести санкції, якщо порушення прав в Україні не припиниться.

При цьому сама Меркель зазначила, що зацікавлені у вирішенні українського конфлікту сторони повинні "сприяти мирному закінченню перехідного процесу" в країні. Зокрема, Меркель закликала США спільно з Європою шукати вихід із політичної кризи. "Давайте разом обговорювати і діяти спільно", - заявила голова ХДС у відповідь на критичне висловлювання заступниці держсекретаря США Вікторії Нуланд на адресу Євросоюзу, пише видання.

Нагадаємо, представниця Держдепу напередодні в телефонній бесіді з американським послом в Україні Джеффрі Пайєтом дозволила собі брутальне висловлювання з приводу політики Євросоюзу щодо ситуації в Україні. Того самого дня представниця канцлера ФРН назвала критичне зауваження високої американської чиновниці "абсолютно неприйнятним".

Зазначимо також, що 6 лютого Європарламент ухвалив резолюцію із закликом до ЄС застосувати візові та фінансові санкції проти українських чиновників, відповідальних за насильство і кровопролиття в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram