ГоловнаПолітика

Єфремов підкреслює необ'єктивність резолюції Європарламенту щодо України

Регіонал нагадує, що Україна не змінювала шлях євроінтеграції

Єфремов підкреслює необ'єктивність резолюції Європарламенту щодо України
Фото: Макс Левин

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов зазначає необ'єктивність резолюції Європейського парламенту щодо України.

Про це йдеться в його заяві на сайті ПР.

"...Змушений підкреслити певну тенденційність і однобічність позицій, які відображені безпосередньо в тексті документа", - підкреслює депутат.

Він нагадує, що Україна не змінювала шлях євроінтеграції, а тільки вимагає у Заходу взаємовигідних умов підписання угоди про асоціацію з Європейским Союзом.

Єфремов вважає, що у цій ситуації депутати Європарламенту можуть допомогти у підготовці рівноправного проекту угоди.

Крім того, він обурений закликами Європарламенту створити спецкомітет щодо встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до застосування сили (як з боку протестуючих, так і з боку представників правоохоронних органів) під час зіткнень.

Він нагадує, що це не передбачено Конституцією, а органи прокуратури самі у змозі розібратися з даною ситуацією.

Також голова фракції вважає публічну підтримку мітингувальників представниками інших держав втручанням у внутрішні справи України.

Ба більше, депутат вважає демонстрацією політики подвійних стандартів засудження Європарламентом ухвалених Радою 16 січня 2014 законів, оскільки багато в чому вони відповідають законодавству європейських держав.

"Нарешті, хочу рекомендувати колегам з Європарламенту при підготовці резолюцій більше спиратися на офіційні джерела і факти, а не на емоції та тексти сумнівного походження", - зазначає Єфремов.

Також він не розуміє, чому в резолюції не згадані факти захоплень протестувальниками адміністративних будівель, заклики до повалення конституційного ладу, загрози життю і здоров'ю громадян.

Нагадаємо, Європейський парламент закликає Європейський Союз запровадити візові та фінансові санкції до українських чиновників та бізнесменів, відповідальних за застосування насильства до протестувальників в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram