ГоловнаПолітика

У Росії занепокоїлися захопленням адмінбудівель в Україні

Лавров обговорив ситуацію в Україні з генеральним секретарем Ради Європи

У Росії занепокоїлися захопленням адмінбудівель в Україні
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Голова МЗС РФ Сергій Лавров висловив стурбованість з приводу силового захоплення адміністративних будівель у західних регіонах України і закликав Захід до зваженого підходу до українських подій.

Про це він сказав під час телефонної розмови з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, повідомили в МЗС РФ.

"У центрі уваги співрозмовників була ситуація в Україні. Лавров висловив глибоку заклопотаність ситуацією, що складається в цій країні внаслідок антиконституційних дій радикальної частини української опозиції, включно із силовим захопленням екстремістами адміністративних будівель у західних регіонах України і відсутністю належної реакції на це з боку західних партнерів", - йдеться в повідомленні російського зовнішньополітичного відомства.

"Непокоїть і зростання націоналістичних настроїв, зокрема антисемітські заклики деяких активістів Майдану, що їх із незрозумілих причин замовчують у європейських структурах", - наголосили в МЗС РФ.

Російський міністр закликав Ягланда й інших керівників Ради Європи "зважено й об'єктивно підійти до подій в Україні з метою недопущення втручання ззовні у внутрішні справи цієї дружньої європейської країни".

Як зазначили в МЗС РФ, розмова відбулася за ініціативою генерального секретаря РЄ.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Микола Азаров заявив , що Україна не відмовлятиметься від допомоги ОБСЄ у вирішенні питання нормалізації ситуації в країні, якщо таку допомогу запропонують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram