ГоловнаПолітика

Штаб Майдану заперечує факт захоплення трьох міліціонерів

Владу звинуватили у вигадуванні приводу для розгону демонстрантів

Штаб Майдану заперечує факт захоплення трьох міліціонерів
Фото: EPA/UPG

Штаб національного спротиву категорично заперечує факт затримання Самообороною Майдану трьох співробітників міліції.

Про це йдеться в заяві Штабу.

"Сьогодні вночі прес-служба МВС України звинуватила Самооборону Майдану в нападі і затриманні трьох співробітників міліції, також майданівців фактично звинуватили в смерті молодого співробітника міліції", - зазначено в ній.

Штаб національного спротиву висловив співчуття рідним загиблого старшого сержанта відділу Державної служби охорони Голосіївського районного управління міліції.

"Це трагедія, яка має бути негайно і професійно розслідувана. Вбивство не можна виправдати. На превеликий жаль, щоденно ми маємо трагічні повідомлення про загибель людей. Прикро констатувати, що ці смерті сталися через неспроможність влади почути власний народ, здоровий глузд та зробити все необхідне для врегулювання гострої кризи", - додали в Штабі.

Водночас Штаб національного спротиву попросив міліцію не провокувати ситуацію, "тиражуючи брехливі й небезпечні новини, зокрема про нібито напад "охорони Майдану" на працівників міліції та їхнє поранення".

"Штаб національного спротиву категорично заперечує такий факт і вважає його свідомою провокацією з метою підбурити міліцію проти протестантів. Не хочеться вірити, що і вбивство міліціонера могли використовувати з такою ж метою", - сказано в заяві.

"Враховуючи те, що ці повідомлення вже спровокували продовження бойових дій на Грушевського, вважаємо, що це може стати приводом для силової "зачистки" Майдану.  Застосування сили є неприпустимим, бо спричинить лише одне – ескалацію протистояння і насилля в країні", - підсумували в Штабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram